Jakten på svar 1

Det gikk 3 måneder fra fastlege sendte henvisning til jeg fikk time hos nevrolog.

Reiste meget spent på min første time. Ble møtt av en veldig hyggelig mann. Han utførte flere forskjellige nevrologiske undersøkelser. Jeg hadde vært på MR av hode noen uker før. Var hos optiker og fikk nye briller siden synet mitt var blitt dårligere. Han gikk igjennom resultatet av den, mine symptomer og resultatene etter dagens undersøkelse. Han kom frem til at han tror jeg har noe som heter ny daglig vedvarende hodepine. Alt jeg hengte meg opp i var ordet VEDVARENDE.

Han forklarte meg at dette er en type hodepine som er svært behandlingsresistent. De vet ikke hvorfor noen får den og den er lite forsket på. Den kan forsvinne like fort som den kommer eller vare livet ut. Det finnes ingen behandling som er rettet mot denne sykdommen.

WOW.. Dette var mye å ta inn over seg. Bare tanken på å måtte live med denne hodepinen resten av mitt liv var knusende.

Han ville prøve en medisin som heter Topimax. Han ville også at jeg skulle slutte å ta all type smertestillende slik som Paracet, Ibux og Paralgin forte i tilsammen 6 uker. Dette for å se om jeg muligens kunne ha fått medisintell hodepine i tillegg. Han viste meg en APP på telefonen som var en hodepinekalender som jeg skulle bruke slik at han fikk en full oversikt hvordan hodepinen var fra dag til dag.
Jeg ble også satt opp får å ta spinalpunksjon. Dette for å vurdere om det differensialdiagnostisk kan dreie seg om hodepine med forhøyet trykk i hode.

Jeg kom tilbake etter noen dager for spinalpunksjon. Fy hvor jeg gruet meg. Stikke nål i ryggen?!
La meg klar på benken og legen rigget seg klar. Første stikk, total bom. Det ubeskrivelig ubehagelig og vondt. Andre stikk, denne gang hadde han hentet en kollega som hadde utført denne prosedyren mange ganger før, men det var bom igjen.  Jeg fikk panikk! Fikk ikke puste og satte meg brått opp mens enda nålen sto i ryggen min.
Jeg ville ikke forsøke flere ganger og var ganske klar til å bare dra hjem. Nevrologen undersøkte muligheten for å få gjennomført dette med gjennomlysning slik at de kunne se hvor de skulle stikke. Dette gikk i orden og jeg ble tatt med ned til røntgenavdelingen. 1,2,3 så var det hele over. Kjente nesten ingenting.
Fikk beskjed om at det ville komme brev i posten med prøvesvar og at jeg skulle komme på en kontroll om noen måneder.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.