Jakten på svar 2

Det var ganske skremmende å skulle slutte å ta smertestillende. De var det eneste som gjorde at jeg kunne fungere noenlunde som et menneske. Jeg leste meg opp på den ny medisinen jeg skulle starte på, Topimax. Den brukes oftest mot epilepsi, men kunne også brukes mot enkelte typer hodepiner.
Jeg skulle øke med en tablett annenhver uke samtidig som jeg skulle trappe ned på smertestillende.

Spinalpunksjon som jeg tok for å se om jeg hadde for høyt trykk i hode, var normal.

Kjente ingen effekt 2 uker etter jeg startet. Tvert om mer hodepine. Gikk til ukentlig oppfølgning hos fastlege.
Etter 4 uker hadde jeg begynt å kjenne virkning. Dagene ble lettere og det var lenger mellom hver smertetopp. For å få enda bedre virkning ble jeg satt på Pranolol. Det er en betablokker som påvirker hjertet slik at det slår saktere og pumper mindre blod pr. minutt og blodtrykket synker. Egentlig en medisin til behandling av hjerteproblemer.
Etter 6 uker hadde jeg ganske god effekt av medisin og trengte nesten ikke tasmertestillende. Paralgin forte var jeg helt sluttet å ta. Måtte av og til ta Paracet.

Fikk noen bivirkninger selvfølgelig. Søvnvansker som ble så ille at jeg måtte få innsovningstabletter hos fastlege. Hjertebank som man ikke kunne gjøre noe med. Det var bare ubehagelig, men hverken vondt eller farlig. Fikk plutselig frysninger og ble nummen i hele kroppen, det varte heldigvis ikke så lenge om gangen.

Jeg hadde endelig en god periode hvor jeg med rolig tilvenning kunne begynne å jobbe igjen. Dette betydde mye for meg. Jeg elsker jobben min og det var forferdelig å ikke kunne jobbe. Kunne begynne å være sosial igjen uten at jeg trengte å være redd for å få sengeliggende hodepine. Kunne rett å slett begynne å leve igjen etter nesten 1 år med dundrende hodepine.
Var ikke 100% fri for hodepine, men var bra nok. Legen sa at det kunne bli bedre med tiden og medisin brukte tid på å få full effekt.

Etter et halvt år begynte det å gå dårlig igjen. Hodepinen kom snikende tilbake. Måtte begynne å ta mer Paracet igjen. Måtte etter hvert tilbake til 100% sykemelding. Arbeid var ikke aktuelt.

Ny time hos nevrolog som ville prøve en annen type medisin. Han forklarte igjen at det var ikke sikkert at denne medisinen heller virket, men at det fantes en medisin til som vi kunne prøve.  Det var ingen medisin som var rettet mot min hodepine. Eneste var at den hadde en veldig ugunstig bivirkning. Så da måtte jeg slutte med Topimax og Pranolol. Startet opp på Sarotex. Denne medisin brukes blant annet mot depresjon, migrene, nervesmerter, spenningshode og til og med sengevæting om natten hos barn på 6 år og oppover.

Startet med den ny medisin og trappet ned de andre. Kjente ganske tidlig effekt. Etter noen uker var hodepinen halvert igjen og jeg hadde flere gode dager enn dårlige.
Bivirkningen var snare å komme og sto i kø. Denne gangen slet jeg med at jeg var konstant døsig og trøtt. Prikking i kroppen. En grusom munntørrhet.
Disse bivirkningen kunne jeg leve med en stund. Ved den første medisin gikk de over etter noen uker.
MEN, så kom den verste av dem alle, vektøkning. Jeg begynte å legge på meg. Kilo etter kilo. Da jeg allerede hadde en del kilo tilovers var dette ganske krise for meg.

Fikk meg en time hos fastlege. Siden jeg sto på en ganske høy dose Sarotex ønsket hun har jeg skulle forsøke å trappe litt ned for å se om vektøkningen stoppe. Det gjorde den ikke og hodepinen økte når jeg forsøkte å trappe ned. Hun sendte ny henvisning til nevrolog for hun viste ikke hva vi skulle gjøre nå. Jeg kunne ikke fortsette å legge på meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.